Rhône-Alpen, Frankrijk

Ontdek Rhône en de Rhône Vallei in Frankrijk

Ontdek Rhône en de Rhône Vallei, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Rhône, Rhône Vallei en de populairste dorpen die je in de Rhône Vallei kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiehuis huren in Rhône, Rhône Vallei écht de moeite waard is.

Streekinformatie Rhône, Rhône Vallei

De Rhône is een vallei met een rijke geschiedenis en traditie. Dit weerspiegelt zicht zowel in de charmante dorpjes, uitzonderlijk streekgerechten en een rijke cultuur. Doorheen de regio stroomt de Rhône-rivier, waarlangs vele wijngaarden staan. De wijnen van de Rhône –vallei zijn van uitstekende kwaliteit. Een internationaal gekende wijnsoort die hier gekweekt wordt, is de regionale Beaujolais-wijn. In de nabijheid van de Alpen is de Rhône-vallei een streek die een uitstekende vakantiebestemming vormt.

Bezienswaardigheden in Rhône, Rhône Vallei

In de Rhône vallei zijn heel wat Romeinse bouwwerken en opgravingen in goede staat  terug te vinden. In Lyon vind je onder andere twee Romeinse amfitheaters, in Vienne vind je onder andere een tempel en twee theaters terug. Recent werden ook hier opgravingen gestart en werden Romeinse ruïnes gevonden. Daarnaast vind je in de streek ook indrukwekkende bouwwerken terug uit de Middeleeuwen zoals de Basilique Notre-Dame de Fourvière in Lyon en de Catédrale Saint-Maurice in Vienne.

Populaire dorpen om te bezoeken in Rhône, Rhône Vallei

De stad van Lyon werd erkend als internationaal UNESCO erfgoed. Met een gids kan je vele oude hoekjes en steegjes van de stad verkennen die je op je eigen houtje niet snel terug zal vinden. In Vienne kan je zowel de stad als de lokale Romeinse opgravingen en overblijfselen verkennen. Een andere stad waar je Romeinse opgravingen kan bewonderen is St-Romain-en Gal. St Etienne daarentegen is een stad die zich nu volop ontwikkeld en vrij modern is. Tenslotte is ook Villefranche-sur-Saône en zijn nationale straat en bezoek waard.

Vakantiehuizen Dordogne te huur

Een vakantiehuis huren in Rhône Alpen? Ontdek welke vakantiehuizen Alpen te huur zijn op VakantiehuizenFrankrijk.be.

Foto: Patrick Nouhailler, https://flic.kr/p/cQaVoE


Geselecteerde vakantie accommodaties