Midi Pyreneeën, Frankrijk

Ontdek de Pyreneeën in Frankrijk

Ontdek de Pyreneeën, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over de Pyreneeën en de populairste dorpen die je in de Pyreneeën kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiehuis huren in de Pyreneeën écht de moeite waard is.

Streekinformatie Pyreneeën

De Pyreneeën vormen een natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje. De bergketen bevat vele hoge pieken, heeft vele wandelpaden en biedt vele mogelijkheden om er te sporten. ’s Winters kan er ook geskied worden. In dit gebied vind je vele burchten en prehistorische sites terug. De regio heeft een uitgesproken cultuur en ’s zomers kan je vele artisanale marktjes bezoeken met lokale producten en folklore. Langs de route naar Compostella vind je verscheidene pelgrimsoorden zoals Lourdes terug.

Bezienswaardigheden in de Pyreneeën

In de Pyreneeën kan je genieten van de ongerepte natuur. Verscheidene nationale parken zorgen ervoor dat de natuur hier bewaard blijft. Bij de burg van Spanje kan je bijvoorbeeld een wandelpad volgen waarlangs je verschillende watervallen naar beneden kan zien storten. In de regio zijn verschillende kuuroorden waarvan sommige open zijn voor bezoek. Bij Niaux kan je een grot bezoeken met authentieke muurschilderingen uit de prehistorie. Tenslotte is het kasteel van Montségur, het laatste bolwerk van de Katharen, een echte aanrader. In het dorp van Montségur ligt een museum dat voorwerpen tentoonstelt die werden opgegraven op deze site. Vanaf de burcht heb je een prachtig uitzicht over het dorp.

Populaire dorpen om te bezoeken in de Pyreneeën

De religieuze stad Lourdes lokt jaarlijks vele bezoekers omdat de plaatselijke grot een bron zou bevatten met genezende kwaliteiten. St Bernard is bekend omwille van het muziekfestival dat er jaarlijks plaatsvindt in de zomer. De stad bevat eveneens een indrukwekkende kathedraal die zowel romaanse als gotische elementen bevat. Pau is een levendige universiteitsstad met een mooi kasteel dat een bezoek waard is. Verder zijn ook de oude stad Foix en het dorp en kathedraal van St-Lizier aan te raden.

Vakantiehuizen Midi Pyreneeën te huur

Een vakantiehuis huren in Midi Pyreneeën? Ontdek welke vakantiehuizen Midi Pyreneeën te huur zijn op VakantiehuizenFrankrijk.be.

Foto: akial, https://flic.kr/p/eerF8p


Accommodaties in Midi Pyreneeën

Vakantiehuizen Midi Pyreneeën

Geselecteerde vakantie accommodaties